L’Estat bloqueja el progrés a Catalunya: les 46 lleis tombades (ERC)

Més de quaranta lleis catalanes han estat recorregudes al Tribunal Constitucional des de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia del 2006. La gran majoria ja estan total o parcialment anul·lades, i la resta estan suspeses cautelarment. Més de la meitat de recursos que l’executiu del PP ha dirigit contra el Parlament han afectat polítiques socials i la recaptació d’impostos de la Generalitat. El bloqueig polític de la majoria conservadora del Congrés sobre el Parlament impedeix a Catalunya aprovar polítiques socials més avançades. “A Catalunya hi ha unes majories que volen fer avançar el país, que aconsegueixen grans consensos, però aquests projectes queden aturats a l’Estat espanyol”, remarca la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira. Una majoria política al Congrés, minoritària al Parlament –el PP només té el 8% dels vots– frena les decisions de la cambra catalana. La gran majoria de lleis tombades pel TC s’han inspirat en lleis que són vigents en d’altres països del centre i del nord d’Europa. Una prova més que l’Estat vol evitar el canvi i la modernització per mantenir els privilegis.

Tota la informació a la web d’Esquerra Republicana.

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *