El Constitucional espanyol rebutja la petició de suspendre el ple d’investidura però afirma que només es pot fer si Puigdemont s’hi presenta (VilaWeb)

El Tribunal Constitucional espanyol ha decidit després d’una llarga deliberació no suspendre de manera cautelar ni la sessió d’investidura del president Puigdemont ni la seva candidatura. El Constitucional, en una decisió que encara no ha explicat, afirma que la sessió només es podria suspendre si el president Puigdemont no hi fos present. D’aquesta manera nega la raó al govern espanyol que li havia demanat la suspensió preventiva del ple. El Consell d’Estat també s’havia negat a acceptar aquesta suspensió cautelar. Els lletrats del propi Constitucional i el ponent s’havien manifestat a favor de rebutjar la demanda del govern espanyol.

El que finalment s’ha fet és rebutjar la demanda però advertir que la investidura només pot fer-se si Puigdemont és present al Parlament. De moment, però, no s’ha aclarit això quin impacte tindrà sobre la sessió de dimarts. Caldrà veure si el tribunal exigeix, per exemple, al president del Parlament que aturi la sessió si Puigdemont no es presenta.

Des de Vilaweb.

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *