El Suprem vol lligar de mans i peus les defenses dels presos polítics al judici (Vilaweb)

Els magistrats que jutjaran els presos des del 12 de febrer vinent desestimen testimonis i proves clau de les defenses.

Per si hi havia cap mena de dubte, la sala del Tribunal Suprem que començarà a jutjar els presos polítics el 12 de febrer vinent no permetrà cap qüestionament de la instrucció de Pablo Llarena i es farà la desentesa sobre les vulneracions de drets que s’han comès. Això es desprèn de la interlocutòria d’assenyalament publicada divendres i que indica quins són els testimonis i les proves que finalment s’han acceptat per al judici oral. De la fiscalia, de l’advocacia de l’estat espanyol i del partit d’extrema dreta Vox, els set magistrats presidits per Manuel Marchena han acceptat gairebé tots els testimonis i proves proposats. En canvi, de les defenses han desestimat mig centenar de testimonis, alguns dels quals fonamentals, i moltes pericials i proves documentals que ajudarien a ensorrar un relat dels fets de l’octubre del 2017 imposat aleshores pel fiscal Maza i mantingut per Llarena i la fiscalia (malgrat el canvi de govern espanyol), amb l’amplificació mediàtica convenient, i que arriba intacte al dia de començament del judici.

Més informació a Vilaweb.

 

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *