Guia per entendre el macrojudici a l’independentisme: la ‘doctrina Llarena’ per a ‘dummies’ (elCrític)

El procés independentista es juga també en el pla judicial. L’Estat ha confiat en la judicialització de la política per resoldre el desafiament català: Puigdemont, amb ordre d’extradició des d’Alemanya; Ponsatí, presentant-se al jutge a Escòcia; Junqueras i la meitat del Govern, en presó preventiva, i la resta dels referents de l’independentisme, a l’exili. Aquests dies sovint necessitem un màster en dret penal per entendre tots els fronts judicials del macrojudici contra l’independentisme. Com acabaran els processos judicials? Què passarà quan hi hagi condemna? Quan prescriuen els delictes dels exiliats? CRÍTIC parla amb tres advocats de referència dels moviments socials catalans per entendre el significat politicojudicial de la que, probablement en el futur, s’anomenarà ‘doctrina Llarena’: Benet Salellas, exdiputat de la CUP i lletrat d’Anna Gabriel; Anaïs Franquesa, d’Irídia, i Carles Perdiguero, del Col·lectiu Ronda.

Trobareu tot l’article a elCrític.

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *