La Catalogne symptôme du besoin d’une autre Europe (Mouvement Génération·s)

Communiqué de presse de Génération.s concernant la situation en Catalogne et la nécessité de réformes profondes des institutions européennes et nationales.

Catalunya símptoma de la necessitat d’una altra Europa

Comunicat de premsa de Génération sobre la situació a Catalunya i la necessitat de reformes importants de les institucions europees i nacionals.

La situació a Catalunya, que s’ha estancat des dels esdeveniments de la tardor de 2017, és preocupant per Europa. El silenci dels seus líders és ensordit ja que aquesta crisi, en un gran país de la Unió Europea, revela les debilitats de les nostres democràcies. I confirma la necessitat de profundes reformes tant de les institucions europees com de les nostres institucions nacionals.

No cal tornar als orígens distants de la crisi, cal inventar una solució per al futur. No obstant això, una constant de la situació actual és la negativa del govern conservador de Rajoy a dialogar amb els organismes representatius de Catalunya. Cal plantejar la qüestió fonamental de les condicions de convivència a Espanya i Catalunya i respondre-hi mitjançant un diàleg obert. Es pot inventar una solució política sempre que les parts entrin en discussió sincerament, es respectin i es respectin les llibertats d’opinió i expressió de cadascuna.

La impressió del govern conservador de Rajoy avui és que no vol respectar aquests fonaments de la democràcia. La seva obstinació ha portat a les autoritats catalanes elegides i una gran part de la població de Catalunya a organitzar en els últims anys accions de protesta pacífica i prendre la iniciativa d’un referèndum el resultat, a les enquestes i fora de les enquestes, és coneguda. L’única resposta del govern central consistia a treure a la policia armada i llançar un judici per a la “rebel·lió” contra tretze polítics de Catalunya, confirmat per la Cort Suprema espanyola fa uns dies: Espanya és l’únic país d’Europa occidental per tenir presoners polítics i exiliats. Entre aquestes dones i homes, alguns van ser elegits en les eleccions del 21 de desembre organitzades a petició de Madrid.

Aquesta situació en un gran país europeu requeriria una acció decisiva per part de les institucions europees i, en particular, del Parlament Europeu, representant als pobles, tal com va expressar GENERATION • S el passat mes d’octubre. Aquesta negació de la democràcia a la nostra porta és una ofensa a Europa i al projecte polític que l’ha portat.La passivitat dels líders europeus mostra els límits del sistema polític actual i la necessitat d’un debat sobre els seus fonaments, en la perspectiva d’una profunda transformació. S’ha acabat el temps de pedaç. És aquest projecte de renovació que Génération.s està portant juntament amb altres moviments progressistes europeus, convençuts, com nosaltres, que necessitem Europa, però una altra Europa.

Traducció de l’article en francès publicat a Génération·s le mouvement.

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *