La CUP tomba Turull i posa en marxa el compte enrere electoral (elNacional.cat)

El candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, no ha aconseguit superar aquest dijous la votació d’investidura, la primera que se celebra, tres mesos després del 21-D. L’abstenció de la CUP, que s’ha conegut al darrer moment, ha deixat JxCat i ERC sense la majoria absoluta necessària en primera volta d’un ple marcat per la citació de Turull, i sis diputats més, demà davant del Tribunal Suprem. Turull ha aconseguit 64 vots -Carles Puigdemont i Toni Comín no han pogut votar-, els 4 diputats de la CUP s’han abstingut i la resta de grups han sumat 65 vots en contra. Aquesta primera votació posa en marxa el rellotge per a la dissolució del Parlament. Si en dos mesos no s’aconsegueix investir president, la Cambra es dissoldrà automàticament i es convocarà eleccions. Dissabte s’hauria de celebrar la segona volta del debat.

Ampliar informació a la notícia de elNacional.cat.

Releated Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *